Prošle sam godine upoznala doktoricu Brnčić i nemam dovoljno riječi kojima bih opisala svoje oduševljenje i zahvalnost. Prvenstveno jer me je, poput prijatelja, saslušala u svojoj ordinaciji i što mi je ukazala maksimalno povjerenje i empatičnost u trenutku dok su drugi „konvencionalni“ doktori dentalne medicine već odustali od mog problema uz obrazloženje kako je sve „u mojoj glavi.“

U tom bih smislu prepričala svoje iskustvo nadajući se da će nekome od čitatelja biti od pomoći.

Problemi su započeli u listopadu 2015. godine kada sam iznenada osjetila bolove, prvo u zglobovima na ruci i nogama, a potom u laktovima i koljenima. Spomenuta je bol, u nedostatku bolje riječi, bila čudna i neprestano prisutna, kao svojevrsna „težina“ koja nikada ne prestaje, na granici ukočenosti. S obzirom da sam mlada osoba (33 godine) isključila sam reumatoidni artritis, međutim, kako su simptomi postajali sve jači i jači, pomirila sam se s tim. Čak sam s interneta prikupila sve podatke o toj bolesti, u uvjerenju da ću pronaći neki način da joj se suprotstavim. Međutim, ubrzo me počelo boljeti lijevo plućno krilo, a pojavila se i bol u srcu. I sad se svaki put naježim kad se sjetim šoka i nevjerice koja je pratila moje tadašnje zdravstveno stanje.

Istovremeno s ranije opisanim simptomima bolio me i zub, konkretno petica dolje lijevo. Taj je zub, naime, ranije bio devitaliziran, odnosno, istome su bili punjeni korijenski kanali. Doktori medicine i „konvencionalni“ doktori dentalne medicine taj su zub uporno nazivali „liječenim“ zubom (koja ironija!!!), a bolovima u zubu nisu pridavali nikakvo značenje. S obzirom da je rendgen redovito bio u redu, bez znakova očite upale, doktori su me uvjeravali da je medicinski nemoguće da me navedeni zub boli i da ne postoji opravdana indikacija za njegovo vađenje.

Srećom sam došla kod doktorice Brnčić koja je odmah prepoznala znakove upale i koja mi je savjetovala da izvadim navedeni zub. I dan danas, nakon gotovo pola godine ne mogu riječima opisati koliko sam zapravo imala sreće. Ne mogu niti zamisliti koliko bi vremena i novca utrošila na pronalazak pravog uzročnika svojih tegoba. Čim je spomenuti zub bio izvađen nestale su sve smetnje, osobito one u srcu i plućima. Ja sam ponovno sretna osoba koja se budi zdrava i s osmjehom. Također, svi su mi rekli kako bolje izgledam i kako mi je lice svježije a ten čišći. Naše tijelo savršen je organizam u kojemu je sve, apsolutno sve, povezano.

Kasnije sam, također, kada mi je zatrebao medicinski savjet, nazvala doktoricu Brnčić. Ona mi je u tom trenutku kazala ono što bi, vjerujem, svaki pacijent htio čuti kada donosi neku odluku u vezi svojeg zdravlja, tj.: „Da sam K******* ja na Vašem mjestu, postupila bih ovako …“. Nikada neću zaboraviti njen nesebični i ljudski pristup zbog kojeg ja, objektivno, danas bolje živim.

Hvala Vam doktorice Brnčić na svemu još jednom!